Vlieland

Het eiland kent een bijzondere tweedeling tussen en Waddenkant en de Noordzeekant. De iets beschutte Waddenkant, met zijn kwelders en slikken, biedt een voedzaam leefmilieu aan vele vogels, vissen en andere zeedieren. Voor vogelliefhebbers biedt het eiland volop mogelijkheden.


P1000401


De Noordzeekant, met haar brede uitgestrekte strand leent zich bij uitstek voor een mooi strandwandeling bij ondergaande zon, waarbij zee en het strand goudoranje kleuren.


AAS 2204


Geniet hierbij van een hapje en een drankje bij strandpaviljoen “Het Badhuys” om het vakantiegevoel compleet te maken. Vlieland kent geen lichtvervuiling en bij een heldere nacht zijn maan en sterren een bezienswaardigheid.

De bossen bestaan uit een combinatie van dennenbomen en loofbomen. Het midden van het eiland is grotendeels bedekt met bos, zodat men op de fietspaden een lange tocht door het bos kan maken. Bezoekers worden de hele tocht vergezeld door het vrolijke getjilp van de in het bos levende vinkjes. Verder zijn er de uitgestrekte heidevelden en de duinen.

In alle seizoenen is Vlieland zeer aantrekkelijk, het voorjaar met het ontluikend groen, uiteraard de zomer met het grote strand dat nooit overvol is, de herfst met zijn mooie kleuren, de stormen met de woeste golven en de winter met betoverende landschappen en de stilte van de natuur.

Het hoogste punt van het eiland is het Vuurboetsduin, waar ook de grote rode vuurtoren van Vlieland staat. Via een stenen pad aan de buitenkant van het dorp is dit duin te betreden en kan men de vuurtoren bezoeken. Deze vuurtoren biedt een panoramisch uitzicht over het hele eiland, van de Waddenkant tot de Noordzeekant.

Aan het einde van het eiland ligt het militair oefenterrein de Vliehors. In het weekend is deze vlakte vrij te betreden. Men kan er echter ook voor kiezen een tocht te boeken met de Vliehors Express, waarbij een rondtocht per speciaal aangepaste “strand”truck gemaakt wordt. Deze geelgeverfde truck heeft een afgeschermde passagierscabine zodat genoten kan worden van een heerlijke strandtocht ongeacht de weersomstandigheden. Deze tocht is zeker aan te raden!


Dit alles staat garant voor een onvergetelijke vakantie voor jong en oud!


© iSjerp Media 2015 - All rights reserved.